Het assortiment tuinpoorten is ontzettend uitgebreid. Naast het materiaal en de afmetingen van de poort kun je tegenwoordig ook nog kiezen uit poorten die met de hand geopend moeten worden en poorten die automatisch open gaan. Zo zal je voor een poort waar je te voet doorheen gaat meestal voor een handmatige bedienen kiezen, terwijl je voor een poort waar je met de auto doorheen moet eerder voor een elektrische bediening zal kiezen. Bovendien heb je de keuze uit een enkele- of een dubbele poort.

Van welke materialen kunnen tuinpoorten worden gemaakt?

Tuinpoorten kunnen van veel verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Het bekendste is de houten tuinpoort, die mooi bij de houten schutting past. Deze poort is stevig en kan door middel van een slot worden afgesloten, waardoor mensen en dieren niet zo gemakkelijk in je tuin kunnen komen. Dit is eigenlijk ook van toepassing op alle tuinpoorten van metaal.  Hout is goedkoper dan metaal, maar heeft ook meer onderhoud nodig om lang mee te kunnen gaan. Bovendien ligt de prijs voor een houten tuinpoort aanzienlijk lager dan de prijs voor een metalen tuinpoort. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om een hekwerk en tuinpoort van dubbelstaafmat te maken. Dat is goedkoper dan metaal, maar onderhoudsvrij en zeer degelijk. Op de site van Resifence zijn diverse soorten tuinpoorten te bekijken.

Zit er nog verschil in de soorten poorten?

Bij het uitzoeken van de poorten kun je er voor kiezen om een draaipoort aan te schaffen. Een draaipoort werkt als het ware als een deur. Je kan er voor kiezen om deze linksom of rechtsom te laten draaien, al naar gelang het voor de situatie het beste uitkomt. Bij een dubbele poort is het het meest logisch dat de linker deur naar links draait en de rechter deur naar rechts, waardoor er een grote opening ontstaat. Daarnaast heb je de mogelijkheid om voor een schuifpoort te kiezen. Een schuifpoort zal altijd naar links of naar rechts openschuiven. Dit is vooral een nuttige optie als er naast de poort niet zoveel ruimte is, waardoor het feitelijk niet mogelijk, of minder handig, is om voor een draaipoort te kiezen. Een schuifpoort is te koop met handmatige bediening, maar aangezien het hier om één groot hek gaat geven de meeste mensen de voorkeur aan elektrische bediening, bij voorkeur via de afstandsbediening. Uiteraard is het ook mogelijk om draaipoorten automatisch te bedienen, maar dit zal minder vaak voorkomen dan bij schuifpoorten.

Wat kosten tuinpoorten?

De prijzen voor tuinpoorten zijn afhankelijk van de maten, het materiaal en de bediening. Een standaard houten tuinpoort van 1 meter breed en 1.80 meter hoog kost rond de € 225, terwijl dit voor een kwalitatief goede dubbel poort van 3 meter breed kan oplopen naar € 900. Kies je voor een metalen tuinpoort, dan variëren de bedragen tussen de € 400 en € 2.000, terwijl je hier voor een automatische poort nog eens tussen de € 1.000 en € 3.000 bovenop komt.

Resifence – Thuis in sfeer & veiligheid!