schilder offerte

Een schilder offerte aanvragen, tips die helpen!

Schilderwerk is een van de meest voorkomende klussen die mensen besluiten zelf te doen. Het is echter zo dat het eindresultaat lang niet altijd naar wens is. Voor velen is het resultaat vaak niet wat zij er van hadden verwacht. Daarom kan het soms handig zijn om een schilder in te huren. Wat je dan moet doen is uiteraard het aanvragen van een offerte. Maar hoe gaat dat in zijn werk, en wat zijn de beste tips hiervoor? Deze nemen we vandaag uitgebreid met je door.

De aanvraag van een offerte

 De aanvraag van een schilder offerte is niet heel gecompliceerd. Een schildersbedrijf heeft vaak een website waar je de offerte kunt aanvragen. Hier is vaak een aparte pagina voor ingesteld. Je hoeft vaak enkel een aantal gegevens in te vullen, alles aan de klus gerelateerd.

schilder
schilder tarieven

Diverse tarieven

 Een schilder kan zijn tarieven berekenen op 3 manieren, met een richtprijs, middels een uurtarief en middels een vaste prijs. De vaste prijs is de beste manier van tarief berekenen voor de klant. Alles is vanaf het begin duidelijk hoe veel alles mag gaan kosten, en dit is ook iets waar je een schilder aan kunt houden. Wel wordt er aangeraden te checken of het BTW tarief in de offerte al vermeld is, dit kan namelijk voor verwarring zorgen.

Stelposten

 Iets waar ook altijd naar gekeken moet worden zijn stelposten. Wanneer er bijvoorbeeld problemen naar voren komen tijdens het tot uitvoering brengen van de schilderklus, dan is het zo dat de schilder enkel in overleg met de klant dit probleem mag verhelpen en in rekening brengen na overleg. Controleer goed of er stelposten in de offerte staan. Dit zijn geschatte posten, zoals bijvoorbeeld het huren van een stijger. Zo loop je een risico op een hogere prijs.

schilderklus

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Afspraken vastleggen

 Iets om ook de aandacht op te leggen om niet te veel te hoeven betalen middels de offerte, is om te kijken of alle afspraken die vast gelegd moeten worden ook daadwerkelijk zijn vastgelegd. Maak hier desnoods op voorhand voor aanvragen een checklist van. Zo kun je voorkomen dat je uiteindelijk toch iets vergeet. Dit zijn dingen die je in de checklist zou kunnen opnemen.

❋ Welke materialen worden er gebruikt, welk merk, welke kleur en welk type verf.

❋ Hoeveel lagen worden er geschilderd? Wanneer verfwerk er naar jouw mening nog redelijk uitziet, dan moet één laag meestal genoeg zijn, anders zullen er meerdere moeten worden gedaan.

❋ Wordt er gedaan aan dingen zoals houtherstel?

❋ Is de begin- en einddatum van de klus duidelijk aangegeven in de offerte? Dit is toch maar weer een extra stukje duidelijkheid voor zowel schilder als klant. Op deze manier kun je verwarring voorkomen.