Muur sauzen

De muur laten sauzen of toch laten spuiten?

Wil jij de muren van de woning laten (of opnieuw laten) sauzen? Dan is de kans groot dat je daar waarschijnlijk een schildersbedrijf voor zult inhuren. Veel mensen hebben al wel een poging gedaan, maar helaas tevergeefs. Meestal wanneer je zelf een poging doet dan kom je er uiteindelijk achter dat er allerlei banen strepen overblijven, niet het resultaat wat je wilde.

Muren sauzen door een schilder

Velen laten het sauzen van de muren dus uitbesteden. De prijs die hieraan hangt tussen de €8 en de €14 per vierkante meter. Het laten sauzen van muren is nog steeds een redelijk intensieve schilderklus. Het is niet voor niets zo dat een vakman dit soort diensten verleent.

Muren laten sauzen
sauzen muur

Er kan worden bespaard op de tarieven voor het laten sauzen van muren. Een schilder doet namelijk allerlei voorbereidingen voordat hij daadwerkelijk efficiënt aan de slag kan. Dit kan bijvoorbeeld zijn het aanbrengen van een primer, het voorzien in materialen, het afdekken van bepaalde delen van het interieur om beschadigingen en dergelijken te voorkomen. Wanneer je dit soort klusjes bij de schilder uit handen neemt, dan kunnen hiervoor aanpassingen worden gemaakt in de tarieven.

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Laten sauzen of toch liever spuiten?

 Je kunt de muur laten sauzen of laten spuiten. Wat men laat doen met sauzen is de traditionele manier zoals iedereen die kent. Met een verfrol en verf gaat de schilder aan de slag en hij brengt de verf aan op de muur. Vervolgens werkt hij deze op een gepaste manier af. Met spuiten is het zo dat de schilder aan de slag gaat met spuitverf, hij spuit de muur dus als het ware wit dan dat hij deze verft. Spuiten heeft zo zijn voordelen ten opzichte van het laten bewerken met verf.

❋ Wanneer je een muur laat spuiten dan is dit vaak een stuk goedkoper. Dit komt omdat het spuiten van de muur een stuk minder intensief is als taak dan het bewerken van een muur door middel van verf. Door de mindere intensiteit kan er dus een lagere prijs worden gehanteerd.

❋ Het eindresultaat is er vaak niet minder om. Het enige verschil is in feite dat de schilder op een andere wijze te werk gaat. Het resultaat daarentegen verschilt niet heel veel. Meestal merken mensen het verschil totaal niet. Wanneer dit wel zo is, dan zijn mensen veelal of positief verrast, of ze merken het verschil na 2 dagen ook niet meer.

❋ Niet alleen de service, ook de materialen zijn goedkoper. Spuitverf is goedkoper dan de verf die een schilder normaal gebruikt. Hierdoor kan ook op materialen worden bespaard. Dit is toch meestal wel een groot aandeel in de totaalprijs van de gehele klus.