Zijn de muren in je woonkamer of in een of meer van de slaapkamers aan een grondige opknapbeurt nodig? Kies er dan voor om je muur op een moderne en originele manier een opkikker te geven. Je muur pimpen kan op talloze manieren, bijvoorbeeld door een kurkwand door Anselm Oome te plaatsen of door te kiezen voor speciale verfpatronen en -combinaties. Wil je inspiratie opdoen op dit gebied? Lees dan snel verder, want in dit blog leer je meer over de leukste manieren om je muur stijlvol en stoer te pimpen!

Een kurkwand plaatsen geeft een bijzonder natuurlijk en intiem effect

We noemden het al zojuist: een kurkwand door Anselm Oome plaatsen is een van de tofste manieren om je muur voor langere tijd op een stijlvolle manier te pimpen. Kurk ziet er als materiaal niet alleen fraai en lekker natuurlijk uit, maar heeft nog meer pluspunten. Zo isoleert kurk uitstekend op het gebied van akoestiek en warmte. De kachel kan straks dus lager gezet worden, terwijl je minder geluidsoverlast gaat ervaren. Daarbij komt nog als extra voordeel het feit dat kurk een duurzame en milieubewuste optie is. Kurkwanden gaan namelijk tientallen jaren zonder problemen mee.

Ga voor originele verfpatronen

Met de keuze voor het schilderen van een muur en daarbij originele verfpatronen te gebruiken, kun je wanden ook op een prachtige manier pimpen. Zo kun je een egale wand opletten met leuke sterpatronen of cirkels, in allerlei kleuren. Een leuk idee is om meerdere kleuren door elkaar te gebruiken. Zo kun je allerlei leuke effecten en patronen maken. Doe inspiratie op internet op en probeer het maar eens uit.

De muur personaliseren met fotobehang

Ben je op zoek naar een echt originele en gepersonaliseerde muur? Dan kun je dit perfect doen door gebruik te maken van fotobehang. Het grote voordeel van fotobehang is dat je hiermee alle kanten op kunt en elke sfeer kunt creƫren die je maar wilt. Zo kun je een mooi strand met een kustlijn op de muur maken, of een gave foto kiezen van je familie, gezin of kinderen. Met name in kinderkame