Er zijn heel wat verschillende onderdelen van ons bed die mee verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een goede of een minder goede nachtrust. Vaak wordt er wat dit betreft in eerste instantie gekeken in de richting van bijvoorbeeld het dekbed en de matras. Echter spelen ook nog andere onderdelen een niet onbelangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het hoofdkussen waar je gebruik van gaat maken. Moet jij ook een nieuw kussen bestellen en wil je er graag zeker van zijn dat deze jouw nachtrust een extra positief duwtje in de rug kan geven? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om rekening te houden met onderstaande informatie.

Over welke eisen beschik je zelf voor je hoofdkussen?

In eerste instantie moet je natuurlijk even stil blijven staan bij de eigen eisen waarover je beschikt. Voor iedereen geldt dat hij of zij over zeer specifieke eisen beschikt met betrekking tot bijvoorbeeld de hardheid waar hun kussen over moet beschikken. In principe is dit een factor waar je geen rekening mee mag houden omdat er vooral moet worden gekeken naar de hieronder terug te vinden eigenschappen. Toch, wanneer je een vervelend gevoel krijgt wanneer je gebruik gaat maken van een bepaald hoofdkussen komt dat het slaapcomfort uiteraard niet bepaald ten goede. 

Wat zijn de belangrijkste eisen voor een echt goed hoofdkussen?

Wil je met zekerheid de beschikking krijgen over een echt kwalitatief hoofdkussen? Dan zijn er tal van verschillende punten waar je zeker aandachtig voor moet zijn. De belangrijkste zaken waar je absoluut rekening mee dient te houden zijn de volgende:

  1. Je kussen moet over de juiste hoogte beschikken;
  2. Er moet gebruik worden gemaakt van een vormvaste vulling;
  3. Het kussen moet elastische eigenschappen hebben;
  4. Ze mag niet temperatuurgevoelig zijn; 
  5. Ze mag niet over drukgevoelige eigenschappen beschikken;

Kan er worden voldaan aan de bovenstaande eisen? Dan zal je altijd een hoofdkussen in huis halen die een perfecte bijdrage zal weten te leveren aan je nachtrust. Let wel, dit is nog niet alles. Je mag nog zo’n kwalitatief kussen bestellen, het is zeer belangrijk dat het kussen zich weet aan te passen aan je lichaam. Anders mag het kussen nog zo kwalitatief zijn, de kans dat je er echt goed door zal gaan slapen zal in de praktijk behoorlijk beperkt zijn. 

Welk budget moet je voorzien voor een hoofdkussen kopen?

Op bovenstaande vraag valt zeer moeilijk een antwoord te geven. De prijs die je voor een hoofdkussen dient te betalen wordt in de praktijk immers beïnvloed door menig aantal verschillende zaken. De punten waar je op dit vlak rekening mee dient te houden zijn onder meer de volgende:

  1. Het merk waar het kussen over beschikt; 
  2. De materialen waaruit het kussen is vervaardigd; 
  3. De exacte eigenschappen waar het kussen over beschikt; 

Omwille van de verschillende bovenstaande invloeden is het zo dat het in de praktijk altijd interessant is om een vergelijking uit te voeren tussen de diverse kussens die op de markt zijn terug te vinden. Alleen op deze manier kan je altijd het beste hoofdkussen in huis halen tegen een prijs die perfect zal passen binnen je budget.