Een goede bureaustoel is belangrijk om goed te kunnen werken of studeren. De juiste stoel zorgt voor de juiste houding en zo kunnen rug- en andere fysieke klachten je zo veel mogelijk bespaart blijven. Iedereen heeft een ander postuur en daarom is het belangrijk dat een bureau stoel op het lichaam van de gebruiker kan worden afgesteld. Met de BMA Axia bureaustoelen kan dat. Ben je benieuwd naar de kenmerken van de BMA Axia bureaustoel? Lees dan vooral verder.

De rugleuning

De rugleuning van de stoel is 39 centimeter en daarmee middelhoog. De breedte van de rugleuning is 46 centimeter. Deze rugleuning zal voor vrijwel iedere rug geschikt moeten zijn.

De zithoogte

De stoel heeft een gaslift en je kan de zithoogte gemakkelijk verstellen. De minimale zithoogte is 40 centimeter en de maximale zithoogte is 55 centimeter. Zo is de stoel zowel geschikt voor langere mensen als voor kortere mensen.

De zitdiepte

De zitdiepte van de bureaustoel is 38 tot 48 centimeter. Dat betekent dat je ruim op de stoel kan zitten.

Het materiaal

De bureaustoel is voor het grootste deel gemaakt in kunststof. De kunststof is enorm stevig en gaat daardoor heel lang mee. De stoel is gemaakt om jarenlang intensief te worden gebruikt. Ook is er bij de productie van de bureaustoel gewerkt met stof. Zo is het deel dat je aanraakt met je lichaam gemaakt van stof. De stof is vaak polyester, en soms wordt er ook gewerkt met wol of een combinatie van beide stoffen.

De armleggers

De armleggers zijn 3D en zijn zowel in de hoogte als in de breedte verstelbaar. In de hoogte kan je de armlegger verstellen van 20 tot 31 centimeter en in de breedte kan je de armlegger verstellen van 36 tot 53 centimeter.

Het maximale gewicht

Het maximale gewicht dat op de stoel gehouden kan is 170 kilo. Je kan de stoel instellen op gewicht. Deze instellingen gaan in principe van 50 tot 150 kilo, maar er is nog extra ruimte voor zo’n 20 kilo.

Recyclebaar

De stoel is voor zo’n 97 procent recyclebaar. Dit betekent dat de stoel van duurzame stoffen wordt gemaakt.

De wielen

De wielen die onder de bureaustoel zitten zijn zwenkwielen. Deze wielen zijn zowel geschikt voor een harde als voor een zachte stoel. Het maakt dus in principe niet uit waar je de stoel gebruikt.

Een bureaustoel met veel prijzen

De bureaustoel heeft een aantal internationale prijzen gewonnen zoals de IF-award en de Red Dot Design award.