Stilstand is achteruitgang, een bekend gezegde met een grote kern van waarheid. Dit gezegde heeft ook betrekking op je huis. Om je huis up to date te houden, moet je zo nu en dan een upgrade uitvoeren. Hieronder vind je vier goede upgrades voor je huis.

Waterontharder

In gebieden waar het grondwater rijk is aan calcium, komt er zogenaamd hard water uit de kraan. Hard water zorgt voor allerlei problemen in je huis. Meest bekende probleem is kalkaanslag in de badkamer en de gootsteen. Kalkaanslag is lastig te verwijderen als het er eenmaal zit. Ook in je huishoudelijke apparaten hoopt kalkaanslag zich op. Hierdoor functioneren deze apparaten, zoals bijvoorbeeld de waterkoker of wasmachine, niet optimaal. Kalkaanslag isoleert en hierdoor kan het verwarmingselement zijn warmte moeilijker kwijt. Dit leidt tot een hoger stroomverbruik. Tevens zorgt kalkaanslag voor meer slijtage aan bewegende onderdelen zoals de wastrommel. De beste oplossing is om het water zachter te maken. Dit kan door een waterontharder van Softwatersystems.nl te laten installeren. Hiermee wordt het leidingwater direct zachter en zal zelfs reeds bestaande kalkaanslag verdwijnen.

Zonnepanelen op het dak

Een tweede goede upgrade voor je huis is het installeren van zonnepanelen op je dak. Met zonnepanelen wek je direct elektriciteit op. De opgewekte elektriciteit verbruik je vervolgens in je huis. Hierdoor daalt je energierekening. Je hebt immers minder energie van je leverancier nodig. Zonnepanelen gaan erg lang mee en zijn daarmee ook voor de lange termijn een prima investering.

Volledige isolatie

Een derde upgrade is volledige isolatie van je huis. Een goed geïsoleerd huis heeft minder energie nodig dan een slecht geïsoleerd huis. Bij volledige isolatie moet je denken aan onder meer het isoleren van je vloer, je dak en niet te vergeten de spouwmuren. Daarnaast is het belangrijk om ook de kozijnen en ramen is je isolatieplan mee te nemen. Met alleen dubbel glas red je het niet.

Minder stenen en meer groen in je tuin

Een vierde upgrade is het vergroenen van je tuin. Een volledig betegelde tuin houdt veel warmte vast en als het hard regent, loopt het water niet weg. Vervang de helft van de tegels voor groen in je tuin en je bent van deze problemen af. Tevens help je met een groene tuin mee aan een betere leefomgeving.