Heb je een oud kastje of tafeltje die je niet mooi meer vindt? Geef hem een nieuwe look! Tegenwoordig is het opknappen van je oude meubeltjes heel populair. Ook zijn kringloopwinkels steeds populairder voor het scoren van leuke meubeltjes om op te knappen. Je meubels kun je opknappen op verschillende manieren. De meest bekende manier is het gebruiken van verf. Met een kwast breng je eenvoudig een nieuw kleurtje verf aan op een oud meubeltje. Het is vaak niet moeilijk en je creëert er toch een geheel nieuwe look mee! Verf is verkrijgbaar in honderden verschillende tintjes. Bij bouwmarkten kun je verschillende tinten bekijken en ook kleuren met elkaar laten mengen om tot de perfecte kleur te komen! Verf kost vaak niet veel geld, het is soms wel een karweitje om de verf aan te brengen, ook moet het natuurlijk enige tijd drogen en soms is vooraf schuren/behandelen ook noodzakelijk.

Ken je de mogelijkheden met plakfolie al? Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Plakfolie is een dunne plastic folie met een print of kleurtje. Aan de andere zijde is een plakkant te vinden. Je kunt het folie gebruiken om oude meubeltjes of accessoires van een nieuwe look te voorzien. Het enige waar het object aan moet voldoen is dat het een gladde, vlakke en vetvrije ondergrond is. Anders kan het zijn dat het niet goed blijft hechten. Het aanbrengen van plakfolie is eenvoudig en het is goedkoop in aanschaf. Je kunt het vaak in de gewenste maat laten snijden waardoor je nooit te veel betaalt en een reststuk overhoudt. Er zijn al veel meubels en woningen gedecoreerd met plakplastic. Ook het beplakken van keukenkastjes is erg populair. Je kunt er op voordelig en eenvoudige wijze je keuken een geheel nieuwe look mee geven! Bekijk maar eens wat voorbeelden op internet, je vindt daar veel leuke ideeën ter inspiratie.