Heb jij een eigen huis in Almere en je wil je graag verduurzamen? Misschien heb je een oude koopwoningen uit de jaren 30 en wil je isoleren? Misschien heb je een huurwoning maar zou je toch graag eigen zonnepanelen willen plaatsen? Wellicht wil je gaan verbouwen / renoveren en vraag jij je af of vloerverwarmingen en een warmtepomp geschikt zijn? Een woning in Almere kopen betekent dat je goed moet letten op het energielabel. Een woning met label A is veel zuiniger dan Label C of D. Gelukkig kun je zelf bouwkundig veel doen om je huis te vergroenen voor een lagere energierekening.

 

Energiebespaarlening in Almere

Al jaren is het mogelijk voor huiseigenaren om bij de overheid een lening aan te vragen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. Energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van HR++ glas in uw woning hebben meerdere voordelen: u bespaart direct op uw energiekosten, uw woning wordt meer waard door het betere energielabel en u woont comfortabeler. Bij goede isolatie gaat u misschien wel direct besparen: u bespaart dan immers zoveel op uw energierekening dat het de kosten van de lening overbrugt. Een opkomende trend is de woning energiezuinig aan te passen. Zoals we een aantal jaren geleden zagen dat er vooral verbouwingen werden uitgevoerd op basis van luxe, zien we nu dat een energiezuinig huis steeds hoger op het wensenlijstje van de consument staat. Het duurzaam aanpassen van de woning is namelijk heel vriendelijk voor de portemonnee en geeft daarnaast een vorm van luxe, namelijk comfort. Het binnenklimaat in een geïsoleerde woning is gewoon aangenamer. Bovendien worden vochtproblemen vaak opgelost. Bekijk in de regio flevoland nu de actuele regelingen.

 

Hoe rendabel is HR++ isolatieglas?

Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Over het algemeen is het wel bekend dat het plaatsen van HR++ isolatieglas zichzelf terugverdient. Hoog Rendements-isolatieglas isoleert 5 maal beter dan enkel glas en 2 tot 3 maal beter dan het traditionele dubbel glas. Dit komt omdat op een zijde van het glas een heel dunne coating is aangebracht en de spouw (de ruimte tussen de twee glasbladen) niet met lucht, maar met een speciaal gas is gevuld. Volgens Milieu Centraal is HR++ isolatieglas vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. De jaarlijkse uitgave aan gas daalt door HR++ isolatieglas gemiddeld met €280,-. Per vierkante meter HR++ isolatieglas wordt er binnen de gemiddelde eengezinswoning ongeveer €15,- per jaar bespaart. Naast deze besparingen brengt HR++ isolatieglas nog meer voordelen met zich mee. Zo verhoogt het wooncomfort in de zomer en winter, komt geluid minder makkelijk uw woning binnen en wordt uw woning meer waard. dit is een hele mooie manier om energie in huis te besparen.

 

Schilderwerk in Almere

Een goede schilder kan uw woning of bedrijfspand van een compleet nieuwe uitstraling voorzien. Vooraf krijgt u een kleuradvies aan de hand van een uitgebreid aanbod aan kleurenwaaiers en kleurstalen. Samen met onze schilder bespreekt u het werk en wordt er afgesproken wanneer wij zullen starten. Binnenschilderwerk dient voornamelijk voor de verfraaiing van ruimtes en het verhogen van de woonsfeer. Naast verfraaiing van uw woning of bedrijfspand is kwalitatief buitenschilderwerk ook belangrijk ter behoud van de ondergrond. Verf heeft namelijk een beschermende functie tegen alle weersinvloeden. Daarom gebruiken wij alleen kwalitatieve producten tijdens de behandeling en de afwerking van een project.