Zonder dat je het weet, kan het oud papier nog gemakkelijk hergebruiken of recyclen. Het is belangrijk dat wij hieraan denken. Wij moeten duurzamer leven. Al ons afval moeten we ook echt scheiden.Dit kost iets meer moeite, maar is het helemaal waard. Met de service van Renewi halen ze jouw oud papier op. Ideaal voor jouw bedrijf. Op deze manier wordt het nog makkelijker. Alsnog kan jij oud papier nog een keer hergebruiken voordat je het laat ophalen. In dit artikel lees je alles over wat je nog kan doen met oud papier. 

Gebruiken voor je huisdieren

Je kan oude kranten heel gemakkelijk hergebruiken. Je kan het onder andere gebruiken om het in jouw kattenbak te leggen. Dit is een prima oplossing en zo ben je toch duurzaam bezig. 

Je kan er nieuw papier van maken

Je zou het misschien niet denken, maar je kan van oud papier gemakkelijk nieuw papier maken. Dit kost wel wat tijd. Gebruik daarom ook altijd van oud papier alle kanten en gooi het niet zomaar weg. Hergebruiken van oud papier kan gemakkelijk. 

Gebruiken om creatief te zijn

Hoe leuk is het om creatief bezig te zijn en dat terwijl je duurzaam bezig bent. Heb je papier per ongeluk verkeerd uitgeprint of per ongeluk een velletje te veel? Dan kan je dit gewoon gebruiken om mee te knutselen. Dit is ook zo met inpakpapier dat je kort heb afgesneden. Dit kan je gewoon bewaren voor een ander cadeau of zelfs gebruiken om mee te knutselen. Ook wc rollen zijn leuk om mee te knutselen. Je kan er van alles mee maken. Dieren en nog veel meer leuke poppetjes. Enig voor de kinderen. Ook schoenendozen, kan je heel eenvoudig hergebruiken. Je kan hier veel van knutselen en ze zijn ook ideaal om te bewaren voor een surprise of om cadeautjes in te leggen. Gesnipperd papier kan je ook hergebruiken. Dit kan je dan weer in de doos leggen als opvulling en zo is jouw cadeau nog leuker en dat op een duurzame manier. Om nog terug te komen op de surprises, kan je oude kranten ook gebruiken om te papier-maché. Leuke creaties kan je er mee maken! Gooi daarom niet zomaar jouw oude kranten weg.