Beladingsbalgen, misschien heb je er wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. Voor de mensen die niet exact weten wat beladingsbalgen zijn, leggen we dit verderop in dit artikel verder voor je uit. Wat vooral belangrijk is om te weten, is dat het een gesloten systeem is, wat ervoor zorgt dat het verlies tijdens het laden van droge stoffen beperkt blijft tot het absolute minimum, iets wat voor als ondernemer natuurlijk positief bijdraagt aan het vergroten van de winst. Vooral gezien het feit de productiecapaciteit er niet door omhoog hoeft. Dit kan dus heel goed betekenen dat je door te investeren in een beladingsbalgen, net dat stukje extra capaciteit weet te verkrijgen, waardoor een verdere uitbreiding momenteel (nog) niet nodig is.

Hoe werkt dit systeem?

Het beladingsbalgen systeem werkt in de basis relatief eenvoudig. Wat je vaak ziet, is dat voor bedrijven die droge stoffen produceren hier gebruik van maken. De voornaamste reden is om het verlies flink te reduceren. Op het moment dat je namelijk duizenden kilo’s graan, rijst of andere droge stof moet laden in een vrachtwagen, silo of schip. Dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je door de enorme druk tijdens het laden enkele honderden kilo’s verliest. Door gebruik te maken van beladingsbalgen, is dit verleden tijd. Dit is namelijk een volledig gesloten systeem, wat het bijna onmogelijk maakt om goederen te kunnen verliezen tijdens het laden. Doordat de buis rechtstreeks in de silo, vrachtwagen of laadruimte van de boot wordt gestopt, kunnen de goederen geen kant op. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel voordelen een dergelijk systeem je als producent van droge stoffen te bieden heeft. Omdat de kosten van deze investering flink in de papieren kunnen lopen, is het vaak ook heel goed mogelijk om te kiezen voor het leasen van een beladingsbalg.

De voordelen van beladingsbalgen

Het grootste voordeel van het gebruik van beladingsbalgen is natuurlijk dat je vele malen minder verlies hebt van je goederen. Concreet houdt dit dan dus ook in dat je meer overhoudt aan exact dezelfde productiebatch. Vooral voor bedrijven van grote omvang kan dit een interessante casestudy zijn om verder te onderzoeken. Door jaarlijks meer netto rendement te halen uit je productie, kun je met exact dezelfde middelen dus ook meer omzet en dus ook meer winst draaien. Hierbij is het wel belangrijk dat je de investering van de beladingsbalgen van veenstratechnology.nl afweegt tegen de extra omzet die je dit toekomt. Het voordeel aan deze beladingsbalgen, is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Dat houdt dus in dat ze ook voor een wat kleiner bedrijf prima zijn toe te passen. Sterker nog, dit kan ervoor zorgen dat jij als bedrijf dusdanige stappen weet te maken, dat je binnen de kortste keren uit je voegen groeit