Magazijnwagens spelen een cruciale rol in het transporteren en verplaatsen van goederen binnen magazijnen en distributiecentra. Deze handige hulpmiddelen bieden efficiënte oplossingen voor het verplaatsen van zware lasten, het orderpicken en het optimaliseren van het werkproces. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de verschillende soorten magazijnwagens die beschikbaar zijn, hun functies en voordelen. 

Wat zijn palletwagens?

Palletwagens, zoals de magazijnwagens van Begra, zijn essentiële hulpmiddelen voor het verplaatsen van pallets binnen het magazijn. Ze zijn ontworpen om pallets op te tillen en te verplaatsen met behulp van hydraulische systemen. Palletwagens zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen grote hoeveelheden goederen efficiënt en veilig verplaatsen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals handmatig of elektrisch aangedreven, afhankelijk van de behoeften van uw magazijn.

Goederen verzamelen

Een orderpicker is een magazijnwagen die speciaal is ontworpen voor het verzamelen van goederen op verschillende niveaus in het magazijn. Deze wagens zijn voorzien van platformen die kunnen worden opgetild om de orderpicker op de gewenste hoogte te brengen. Hierdoor kunnen magazijnmedewerkers efficiënt goederen picken en verzamelen zonder dat ze steeds op en af een ladder of stelling moeten klimmen. Een orderpicker biedt snelheid en gemak bij het verzamelen van goederen voor verzending.

Platformwagens

Platformwagens zijn brede wagens met een vlak oppervlak dat gebruikt kan worden voor het transporteren van diverse goederen. Ze zijn voorzien van stevige wielen en een duwbeugel, waardoor ze gemakkelijk manoeuvreerbaar zijn. Platformwagens zijn ideaal voor het verplaatsen van grote en zware objecten, zoals meubels, dozen en apparatuur. Ze worden veel gebruikt in magazijnen, maar ook in andere omgevingen waar transport van goederen nodig is, zoals fabrieken, ziekenhuizen en winkels.