Een vraag die vaak opkomt bij het kiezen van een nieuwe vloer is: “Hoe zit het met het onderhoud?” Vooral als je zoals ik, iemand bent die niet elke dag uren wil besteden aan schoonmaken. Na veel zoeken en vergelijken viel mijn oog op de beton ciré vloer. Maar hoe zorg je nou dat deze prachtige, maar ook unieke, vloersoort mooi blijft zonder al te veel gedoe?

Het begin: Waarom beton ciré?

Bij mij thuis was het tijd voor iets nieuws. De oude houten vloer kraakte gezellig, maar na de zoveelste splinter in mijn voet was de maat vol. Ik wilde iets straks, moderns maar toch warm. Beton ciré leek alles te beloven wat ik zocht: duurzaamheid met een chique uitstraling.

De keuze maken

Het kiezen van beton ciré is één ding; er zijn echter heel wat kleuren en afwerkingen! Uiteindelijk koos ik voor een lichtgrijze tint om de ruimte groter en lichter te laten lijken. Het advies van professionals was hierbij onmisbaar – shoutout naar https://www.coatingvloer.nl/ voor hun eindeloze geduld!

Dagelijkse verzorging: valt mee!

Zoals elk huishouden heb ook ik te maken met stof, modder (dankzij onze hond Max) en algemene spills. Mijn grootste angst was altijd dat dit type vloeren moeilijk schoon te houden zou zijn. Niets bleek minder waar: even snel dweilen of stofzuigen doet wonderen.

Grote schoonmaakbeurten & bescherming

Eens in de zoveel tijd verdient elke vloertype natuurlijk extra liefde – zo ook ons pareltje van beton ciré. Ik gebruik speciale reinigers op advies van experts om ervoor te zorgen dat hij zijn charme nooit verliest.

Conclusief kan ik stellen dat onze keuze voor een beton ciré vloersysteem absoluut geen spijtbetuiging heeft nagelaten binnen ons huishouden. Met basisverzorging blijft hij eruit zien zoals we hem destijds aanschaftten – misschien zelfs nog wel mooier door alle mooie momenten die we erop beleven.