Zeg eens eerlijk, hoe vaak loop je de trap op en denk je: “Dit kan echt niet meer”? Als je net als ik bent, waarschijnlijk vaker dan je zou willen toegeven. Het was een constante ergernis in mijn huis; versleten treden, oude bekleding die er al jaren lag en geen enkele uitstraling. Ik wist dat het tijd was voor verandering, maar waar begin je met traprenovatie? In deze post deel ik mijn reis van verschrikkelijke trede naar trapheavene.

Het besef moment

De eerste stap (letterlijk) in elk renovatieproces is erkennen dat er iets moet gebeuren. Voor mij kwam dat moment toen een vriend grappend vroeg of mijn trap rechtstreeks uit een horrorfilm kwam. Ouch! Hoewel het lachend werd gezegd, zette het me wel aan het denken. Mijn trap was niet alleen oud en versleten, maar beïnvloedde ook hoe mensen mijn huis zagen. Tijdens dit sectie onderzoek, realiseerde ik me de impact van een frisse, moderne trap op de algehele sfeer van mijn huis.

Inspiratie verzamelen

Vooraleer überhaupt na te denken over materialen of ontwerpen ben ik inspiratie gaan verzamelen. Websites zoals https://www.upstairs.com/nl-nl/, Pinterest en Instagram waren onmisbaar om ideeën op te doen! Van strak modern tot romantisch landelijk; mogelijkheden te over! Langzaamaan begon ik patronen in mijn voorkeuren te zien – klaarblijkelijk heb ik toch een type!

Keuzes maken

Nu had ik wel honderden foto’s gespaard van trappen die mij aanspraken…, maar daar moest uiteindelijk wel één concreet plan uitkomen. Dit betekende keuzes maken tussen materialen – hout? laminaat? tegels?, kleuren – warme aardtinten of juist koel grijs/blauw?, stijlen – strak modern of met klassieke elementen?. Elke keuze bracht mij dichterbij de visie die ik had voor mijn eigen perfecte traprenovatie.

Aan de slag gaan

Vervolgens was het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de renovatie zelf – spannend! Met behulp van professionele vakmensen begonnen we met demonteren wat er niet meer nodig was en installeerden we alles wat nieuw moest komen volgens plan.. Om eerlijk te zijn ging dit proces veel soepeler dan verwacht dankzij hun ervaring en advies! Beetje bij beetje transformeerde wat eens een doorn in het oog was tot iets waarop iedere bezoeker complimentjes gaf.

Tot slotte wil ik benadrukken hoe belangrijk kwaliteit is tijdens elke stap binnen jouw eigen traprenovatie avontuur. Niet alleen qua materiaal selectie maar juíst ook qua samenwerkingspartners zoals professionals die helpen jouw visie werkelijkheid worden.. Zelfreflectie speelt hierbij ook enorme rol- vraag altijd af ‘Wat wil ík?’ en laat dat leidend zijn.. En vergeet nooit: zelfs ’s werelds lelijkste trappen hebben potentiaal om prachtige kunstwerken worden!